Lagre hagemøbler

Lager hagemøbler | Vinterlagring møbler

Vinteren er rett rundt hjørnet og og det er tid for å rydde bort sommerartikler, hagemøbler og grill. Sol, vind og regn kan slite ut utemøblene og de fleste leverandører anbefaler at hagemøbler oppbevares innendørs i temperert mellomlager.

Nordmenns forbruk av varer er dessverre blant verdens høyeste, noe som fører til store miljøbelastninger. Hvor flink er du til å ta vare på ting, og som følge av dette – klarer du å unngå å kjøpe nytt sesongbasert utstyr hvert år? Det er ikke bare miljøet som drar nytte av mindre materielt forbruk, men også lommeboka di. Vi hjelper deg med mellomlagring av hagemøbler og hageutstyr.

Lagre hagemøbler

Lagring av hageutstyr

Etter en flott og usedvanlig varm sommer, med masse kos i hagen for både store og små, kom høsten ganske brått på for de fleste. Enten vi er klare for det eller ei, så er nok en kald, norsk vinter rett rundt hjørnet. Før snøen laver ned og kulda setter inn er det lurt å sette bort hageutstyret og lagre utemøblene dine. Noen typer utemøbler tåler kanskje å stå ubeskyttet i hagen eller på terrassen gjennom vinteren, men på grunn av frost og snø er det likevel best å finne en tørr og trygg lagringsplass.

Både utemøbler og hageutstyr er spesielt plasskrevende. Mange av oss har lite lagringsplass hjemme – men det behøver ikke bety at løsningen er å gi bort eller kaste før vinteren kommer, og deretter kjøpe nytt når behovet er tilbake til våren. Minilager er her perfekt – kjempeenkelt og praktisk!

Få hjelp til henting og transport

Når høsten nærmer seg, og kuldegradene begynner å krype inn, er det på tide å vurdere å flytte hagemøbler og hageutstyr til vinterlagring. Dette er en viktig praksis for å beskytte verdifulle utendørs gjenstander mot de harde elementene og for å sikre at de forblir i god stand til neste sesong.

Flytting og vinterlagring av hagemøbler og hageutstyr krever litt innsats, men det er vel verdt det for å beskytte dine verdifulle utendørs gjenstander. Har du ikke muligheten til å flytte de på egenhånd anbefaler vi å ta kontakt med et flyttefirma i Oslo som kan tilby en flyttetjeneste inkludert flyttetransport og vinterlagring av hagemøbler.

 

City Self Storage Logo

Norges største tilbyder av temperert minilager. Stort utvalg lokasjoner: Oslo, Kalbakken, Alnabru, Økern.

Telefon: 810 12345

Mellomlagring av utemøbler

Det er en tidløs glede å kunne nyte hagen og uteplassen i sommermånedene. Men når høsten kommer og vinteren banker på døren, er det på tide å sikre at utemøblene dine er godt ivaretatt for å kunne skinne igjen til våren. Ikke bare vil riktig vinterlagring bevare utemøblenes utseende og funksjonalitet, men det vil også bidra til å redusere ditt miljøavtrykk og spare penger i lengden.

Mange bedrifter har flotte fellesområder utendørs for ansatte og gjester å nyte. Utemøbler som benker, bord, og stoler er vanlige inventar i slike områder. Disse møblene gir et behagelig sted for ansatte å slappe av, spise lunsj eller ha møter utendørs. Imidlertid kan utfordringen oppstå når vinteren nærmer seg, og det blir nødvendig å lagre utemøblene for å beskytte dem mot vær og vind.

Hvorfor bør du vinterlagre utemøblene dine?

  • Beskyttelse mot vær og vind: Norske vintre er beryktede for sin kulde, snø og fuktighet. Dette er en skikkelig påkjenning for utemøbler, spesielt de laget av tre eller metal, som er utsatt for rust og mugg. Ved å lagre hagemøbler innendørs eller i en tørr lagringsenhet, beskytter du møblene mot de harde elementene.
  • Forhindrer tidlig slitasje: Når utemøbler blir utsatt for vinterforhold, kan de utsettes for sprekkdannelse, flassing og andre former for slitasje. Riktig vinterlagring forhindrer tidlig aldring av møblene og reduserer behovet for hyppig erstatning.
  • Spar penger: Å erstatte utemøbler hvert år kan bli dyrt. Ved å ta vare på dem gjennom vinteren, forlenger du levetiden og sparer penger på lang sikt.

Hvordan lagrer du utemøblene dine om vinteren?

Rengjør og vedlikehold: Før du lagrer utemøblene, sørg for å rengjøre dem grundig. Fjern smuss, støv og eventuelle flekker. Påfør nødvendig vedlikehold som olje eller lakk for å beskytte treverk, eller rustbeskyttelse for metallmøbler.

Tørr lagringsplass: Ideelt sett bør du lagre utemøblene i en tørr innendørs plass, som en garasje, kjeller eller loft. Dette gir den beste beskyttelsen mot vinterens elementer.

Dekk til møblene: Hvis innendørs lagring ikke er mulig, bør du dekke møblene med vanntette trekk. Sørg for at trekkene er godt festet for å forhindre at fuktighet trenger inn.

Bruk minilager: For de som mangler lagringsplass hjemme, er minilager en praktisk løsning. Du kan leie en lagringsenhet som passer til dine behov og lagre utemøbler og hageutstyr sikkert gjennom vinteren. Dette er en rimelig måte å sikre at møblene dine overlever vinteren intakt.

Lagre hagemøbler om vinteren

Å ta vare på utemøblene dine gjennom vinteren er en klok investering som vil forlenge levetiden deres og spare deg for unødvendige kostnader. Ved å bruke en kombinasjon av grundig rengjøring, vedlikehold, riktig lagring og minilager, kan du glede deg over friske og funksjonelle utemøbler når våren kommer igjen. Dette er ikke bare bra for lommeboka di, men også for miljøet, da det reduserer behovet for hyppig erstatning og dermed reduserer avfall og forbruk. Så hvorfor ikke ta de ekstra skrittene for å bevare dine utemøblers skjønnhet og nytteverdi? Du vil takke deg selv når våren kommer, og hagen din er klar for nye eventyr.

Slik utnytter du plassen på minilager

Når du leier et minilager, handler det om å maksimere utnyttelsen av tilgjengelig plass. Med smarte oppbevaringsløsninger og organiseringstips kan du få mest mulig ut av din lagerplass. Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg med å utnytte plassen på ditt minilager effektivt:

1. Prioriter de største og tyngste gjenstandene

Når du begynner å fylle opp minilageret, er det best å starte med de største og tyngste gjenstandene. Plasser dem innerst og mot baksiden av lagerboden. Dette vil bidra til å fordele vekten jevnt og gi deg en solid base for å stable andre ting oppå.

2. Sett gjenstander på høykant

For å spare gulvplass og maksimere høyden på lagringen, bør du vurdere å sette gjenstander på høykant. Dette gjelder spesielt for møbler som stoler, bordben og andre vertikale gjenstander. Husk å sikre dem godt for å forhindre at de tipper.

3. Bruk gjennomsiktige plastbokser og poser

Gjennomsiktige plastbokser og poser er en utmerket løsning for organisering. De gjør det enkelt å se hva som er inni uten å måtte åpne eller flytte ting rundt. Merk hver beholder med en etikett som beskriver innholdet, slik at du raskt kan finne det du trenger uten å måtte åpne flere bokser. Gå hit for å lese mer om flyttemateriell til flytting.

4. Tilgang til sesongbaserte gjenstander

Hvis du lagrer sesongbaserte gjenstander, som vinterklær eller utstyr, bør du plassere dem nærmere inngangen til lageret. Dette gjør det enkelt å hente dem når den aktuelle sesongen kommer. Tenk på hva du mest sannsynlig vil trenge først, og organiser deretter lagringsplassen deretter.

5. Bruk hyller og stativ

Hyller og stativer er ideelle for å organisere små gjenstander og holde dem borte fra gulvet. De gir også en ekstra dimensjon til lagringsplassen, slik at du kan utnytte både gulv- og veggområder. Dette er spesielt nyttig for å lagre verktøy, bøker eller andre småting.

Ved å følge disse tipsene for oppbevaring og organisering kan du få mest mulig ut av ditt minilager og sørge for at eiendelene dine er trygge og tilgjengelige når du trenger dem.