Spørsmål om svar om Lagerguiden

FAQ

Minilager – eller “self storage” – stammer opprinnelig fra USA og er et amerikansk konsept der man leier et lager, container eller oppbevaringsplass. De siste årene har denne trenden for alvor kommet til Norge og det er i dag blitt veldig populært å leie seg ekstra lagerplass hos et minilager.
Hvor mye det koster å leie et minilager eller lagerplass avhenger stort sett av to ting. Volum og lokasjon. Hvor stort flyttelasset ditt er avgjør hvor stor lagerbod eller container du trenger. Det andre er hvor du ønsker å lagre, det er dyrest å lagre sentralt, f.eks om du ønsker å leie et lager sentralt i Oslo sentrum er dette dyrere enn om du velger et lager som er utenfor selve sentrum.
Det å beregne volum på et helt flyttelass kan være vanskelig med øyemål. Ca. estimater på kubikkmeter: 1 flyttekartong = ca 0,1 m3 1 hyllemeter bøker = ca 1 kartong 1 vaskemaskin/komfyr etc = 0,6 m3 1 hjørnesalong = ca 2,5 m3 1 kvm boflate = ca 0,35 m3 flyttegods 2 roms leilighet på 40 – 70 kvm = ca 20 – 25 m3 3 roms leilighet på 70 – 90 kvm = ca 25 – 30 m3 Enebolig i størrelse ca 120 kvm = ca 40m3 For å beregne ditt lagerbehov anbefaler vi å teste ut denne volumberegneren: https://ok-minilager.no/storrelsesberegner/
Åpningstidene kan variere hos de ulike lagerutleierne men normalt har de åpent mellom 06.00 og 23.00 alle dager i året. For lagercontainer er det vanlig at det er døgnåpent så lenge du har egen kode.
Ja, enkelte avdelinger og utleiere har samarbeid med lokale flyttebyrå og kan tilby flyttehjelp til lager.
Nei, men sjekk gjerne din lokale varebilutleier for leie av flyttebil.
Enkelte avdelinger selger emballasje, flytteesker og andre ting du trenger til nedpakking. Sjekk med utleier når du bestiller lager om de kan tilby dette.
Du kan oppbevare det meste på lageret. Ting som ikke kan lagres er: - Brennbare væsker og beholdere med gass. -Drivstofftanken på redskap / kjøretøy må være tom for drivstoff. - Mat - Jord og planter - Tjuvegods - Eksplosive gjenstander, som fyrverkeri, ammunisjon - Illeluktende gjenstander
Ja, du trenger en hengelås til lageret. Dette kan kjøres av utleier eller medbringes selv.
Forsikring må som normalt ordnes selv. Enkelte utleiere har en forsikring inkludert men det er viktig å lese vilkår og forsikringssum på dette.
Nei, det kan du dessverre ikke.