Minilager Oslo

Minilager Oslo (Alt du trenger å vite om minilager, lagerpriser og finne de beste tilbudene)

Trenger du mer plass? Nordmenn bruker stadig mer penger og ressurser på bolig og oppussing. I takt med dette vokser også lagerbehovet. Minilager er altså blitt veldig populært, spesielt i storbyene i Norge der boligprisene er skyhøye. Å bruke et minilager som mellomlagring kan være en praktisk løsning for å lagre møbler og andre eiendeler midlertidig mens du flytter, renoverer eller reiser.

Lagerguiden.no er laget for å hjelpe deg med å finne rett minilager, sammenligne priser på mellomlagring og gi deg gode tips når du skal lagre.

Minilager i Oslo
X Storage Minilager

Xstorage

Oslo’s rimeligste minilager. Xstorage tilbyr mellomlagring for privatpersoner og bedrifter.

City Self Storage

City Self-Storage

Norges største lagerutleier. Trygge og sikre lager for private og bedrifter, mange ulike lagerstørrelser.

Telefon

OK Minilager Logo

OK Minilager

OK Minilager tilbyr temperert lager og lagercontainer i Oslo og Viken.

Hva er et minilager?

De fleste har nok hørt om self-storage som opprinnelig stammer fra USA og ulike tv-serier om auksjoner. Det er et amerikansk konsept der man leier seg oppbevaringsplass. Denne trenden har allerede vært i Norge noen år men det er først nå det allerede har tatt av her i landet. Her hjemme tilbys lagertjenester, også kalt minilager.

Minilager er en lagertjeneste, enten selvbetjent eller bemannet, der man leier lagerplass i en lagerbod eller lagercontainer.
Andre navn på minilager er lagerbod eller lagerhotell.

Hvem leier et minilager?

Minilager benyttes av både privatpersoner og bedrifter (bedriftslager). Det kan være mange årsaker til at man trenger et minilager i Oslo til privat bruk. For eksempel er minilager veldig populært hos nordmenn som er på flyttefot og trenger ekstra oppbevaringsplass. Kanskje du har kjøpt en bolig der du ønsker å gjøre oppussing og renovere før du flytter inn, da trenger man gjerne mellomlagring av møbler og det man eier. Vi ser også en økende trend for minilager i storbyene etter den nye forskriften fra 1juli 2017 trådte i kraft der man det ikke lenger stilles krav til bod.

“Boliger som prosjekteres etter TEK17 trenger ikke lenger bygges med innvendig bod. Boligene må fortsatt ha oppbevaringsplass eller bod på 5 kvadratmeter for oppbevaring av sportsutstyr, barnevogner og lignende. For boenheter som er under 50 kvadratmeter er det tilstrekkelig at en slik bod er på minst 2,5 kvadratmeter.”

Bedrifter ser også mange fordeler med å leie et rimelig minilager i Oslo. Spesielt er det populært for håndverksbedrifter å ha lagerplass for materialer, verktøy og utstyr man bruker i daglig drift. Det er enkelt og lett tilgjengelig for bedriftens ansatte å frekventere. Flere bedrifter reduserer høye leiekostnader i kontorlokaler ved å leie et minilager tilpasset deres behov.

Prisliste minilager Oslo

Når trenger du minilager

I tillegg til å bruke et minilager Oslo som et “flyttelager” og mellomlagring under flytting finnes det også andre praktiske årsaker til at man velger å leie en lagerbod. I Norge er det stort sett to løsninger som går igjen; et temperert minilager eller en lagercontainer. Her kan du lagre utemøbler, sportsutstyr, fiskeutstyr eller at du bare trenger litt større plass i hverdagen.

Minilager er populært for deg som trenger;

 • Pusse opp eller renovere bolig før du flytter inn
 • Litt mer plass i hverdagen
 • Mellomlagring fordi du skal flytte eller studere i utlandet
 • Mellomlagring ved skilsmisse
 • Ekstra lagerplass til bedriften
 • Lager til nettbutikk

Mange benytter også en lagerbod for å lagre dekk og annet biltilbehør (gå til denne siden for å lese om tilbehør til elbiler)

Fordeler med minilager fra Lagerguiden

Fordeler ved å bruke et minilager for mellomlagring:

 • Minilagre tilbyr vanligvis fleksible leieperioder, slik at du kan lagre tingene dine så lenge som nødvendig uten å måtte bekymre deg for langsiktige forpliktelser. Dette er fleksibelt og noe kundene våre elsker
 • De fleste minilager har sikkerhetstiltak som videoovervåkning, alarmsystemer og tilgangskontroll for å beskytte dine eiendeler mot tyveri og skade. Trygt og sikkert å lagre
 • Et minilager kan også være et godt valg for å lagre verdifulle eller sjeldne gjenstander, som møbler, antikviteter, samleobjekter, dokumenter og kunstverk
 • Få hjelp til alt og slipp stress. Når du lagrer hos en av våre samarbeidspartnere får du også tilgang til profesjonell flyttehjelp, flyttevask og søppeltaxi
 • Lange åpningstider, mens enkelte aktører også kan tilby 24 timers tilgang til boden din, slik at du kan få tilgang til tingene dine når som helst. Mange tilbyr også gratis parkering og tilgang til utstyr som traller og heiser for å gjøre det enklere å flytte tingene dine inn og ut av lageret

Flytteprosessen kan være overveldende, men med våre minilagertjenester gjør vi det enklere for deg. Vårt mål er å gjøre eiendomstransaksjoner så enkle og effektive som mulig. For eiendomsmeglere betyr et samarbeid med oss en mulighet til å skille seg ut i markedet ved å tilby unike, verdiøkende tjenester. For kunder, betyr det en mindre stressende og mer organisert flytteprosess.

Hva er forskjellen på et temperert minilager og en lagercontainer

Kort fortalt betyr det at et temperert minilager er en lagerløsning der lageret er oppvarmet. I motsetning til lagercontainer som er et kaldt lager uten varme. Fordelen er jo at man kan bruke et temperert minilager i Oslo til å lagre for eksempel datautstyr, elektronikk, møbler og malerier som ikke er så glad i lave temperaturer eller at temperaturen skifter raskt. Derfor er temperert lager veldig populært for de som flytter og trenger plass til å lagre alt de eier og har. For å lese mer om priser, gå til hva koster minilager.

Lagercontainere er altså kaldt lager som er plassert utendørs. Den største fordelen med lagercontainer er tilgjengeligheten da disse som regel er såkalte “drive-in lager”. Det betyr at du kan kjøre bilen helt frem til døren og du slipper å bære langt. Lagercontainere er veldig populære som korttidslager og perfekt for deg som ønsker billig lagerplass i Oslo.

Hva er prisen for å leie minilager

Prisen for å leie minilager koster normalt mellom 500 kroner til 3.000 kroner. Dette varierer i forhold til hvor stor lagerplass du trenger og om du ønsker å leie et temperert minilager eller en lagercontainer (lagercontainer koster ca. 2500 kroner per måned for 13,8 kvadrat). I tillegg til dette vil også området og lokasjonen du ønsker å leie på ha betydning for prisen for å leie et minilager.

Finnes det studentrabatt for leie av minilager? Ja, enkelte utleiere tilbyr studentrabatt og ellers andre gode rabatter hvis du leier et lager over lang tid eller kan forskuddsbetale lageret for eksempel 6 eller 12 måneder av gangen. Dog er det viktig at du leser vilkårene når du tar i mot et rabattert tilbud. Det er vanlig at disse er tidsbegrenset for en eller tre måneder og at man etter dette må betale full pris.

Hva koster minilager

Under finner du omtrentlige priser for å leie lagerplass i Oslo, prisene er bare priseksempler og oppgitt per måned.
Eventuell lås og forsikringer kommer i tillegg.

Lagercontainer 3,4m2Fra 990,- til 1290,-
Lagercontainer 6,8m2Fra 1390,- til 1590,-
Lagercontainer 13,8m2Fra 2500,- til 2800,-
Minilager 4m2Fra 1200,- til 1500,-
Minilager 7m2Fra 1900,- til 2500,-
Minilager 10m2Fra 3000,- til 3500,-
Minilager 14m2Fra 4000,- til 5000,-

Viktig å huske når du leier minilager

Det er mange utleiere i Oslo og det er viktig å sammenligne minilager så du velger den som passer deg best. Steder som Majorstuen, Skøyen, Alnabru, Carl Berner og Løren er veldig populære der mange ønsker å leie minilager i Oslo. Før du bestiller lager, sjekk følgende:

 • Er lageret bemannet er det en stor fordel. Da kan du få hjelp hvis du har noen spørsmål og man kan kjøpe flytteesker, flyttemateriell og andre ting man trenger i flyttebutikken
 • Sjekk ut hvor lenge lageret har holdt på og at det er en trygg leverandør
 • Kommer det noen andre tillegg i prisen
 • Hva med forsikring
 • Hvordan er lageret lokalisert (etasjer og lokasjon)
 • Finnes det heis tilgjengelig
 • Hva med parkering for flyttebilen
 • Er lageret temperert og oppvarmet
 • Hva med skadedyr
 • Hvor lang er oppsigelsestiden

Trenger du flyttehjelp og transport til lageret kan du lese mer om flyttetjenester fra lokale flyttebyrå i Oslo.

Er minilager gunstig

Konseptet med minilager er populært og praktisk som har blitt tatt godt i mot blant Oslos innbyggere. Vi ser at forespørselen rundt lagertjenester er økende og flere har behov for å leie lagerplass i fremtiden. Tjenesten gir større handlerom og frihet da man raskt kan få tilgang til mer plass enten privat eller i bedriften. Ser du at du har for mye i hjemmet eller at du ønsker å bruke dagens lagerplass som et ekstra rom er det gunstig og praktisk å leie mellomlagring i Oslo.

En annen fordel ved å leie minilager i Oslo er at det gir stor fleksibilitet akkurat når du trenger det. Ingen bindingstid eller depositum betyr at du kan si opp lageret når du ønsker og vanligvis betaler man kun for en måned av gangen. Oppsigelsestiden er på kun 1 måned og det gjør at du slipper å binde deg til en lang leiekontrakt.

Finn beste minilager i Oslo

Når du skal finne beste minilager i Oslo må du først finne ut hva du skal lagre og hvor lenge du ønsker å lagre. Det finnes mange tilbydere av minilager og det er store variasjoner i både pris, tilgjengelighet og tjenester de ulike aktørene tilbyr. Under finner du noen av de mest populære minilager i Oslo, oppdatert 5.mai 2023.

City Self StorageNettside
OK MinilagerNettside
LagerguttaNettside
FlyttefotenNettside
FlexistoreNettside
Holmen MinilagerNettside
Bra MinilagerNettside
5,0
5,0 out of 5 stars (based on 37 reviews)
Topp score, anbefales!97%
Godt fornøyd.3%
Funker fint.0%
Ikke verdt pengene.0%
Anbefales ikke.0%

Sammenlign lager

Lagerguiden.no formidler ikke lagertjenester selv, vi er kun ment å være en enkel portal som hjelper deg med å finne lokale tilbydere. Du er selv ansvarlig for å sjekke aktørene du gjør en avtale med. Les gjerne våre tips før du bestiller lagerplass. Tjenesten er gratis og dekker hele Norge.