Flyttecontainer

Å flytte kan gjøres på flere måter. Det finnes mange alternativer, noen er billigere enn andre og noen er enklere enn andre. Det kommer helt an på hvorfra du skal flytte og hvor mye du skal flytte. Helt enkelt, hva som passer deg best. En måte å løse det på er å bruke seg av flyttecontainer, som kan brukes til flytting og mellomlagring.

Hva er en flyttecontainer

En flyttecontainer er en container som du eller dere kan leie, der du putter alt av møbler og gjenstander. De finnes i flere størrelser og kan være et alternativ til flyttebyrå. Disse kjøres med lastebil eller tilpasset transport til din nye bolig. Hvis du skal flytte langt kan dette være en enklere løsning for deg. Lagercontainer og flyttecontainer er ikke helt det samme, les mer om lagercontainer.
Flyttecontainer

Flyttecontainer i Oslo

Det finnes både fordeler og ulemper ved å bruke seg av en flyttecontainer. En fordel ved å bruke seg av flyttecontainer er at du kan slå to fluer i en smekk – den kan brukes for flytting, men også for lagring. Du trenger bare å ordne henting og leveringstid. Dessuten kan du flytte i ditt eget tempo. Mange som er på flyttefot setter bort jobben til et lokalt flyttebyrå. Forskjellen fra en flyttecontainer er da att du må forholde deg til deres tider. Når du bruker en container bestemmer du selv hvordan og når du skal flytte. På den andre siden, innebærer det at du må bære alt selv. Dog kan det bli slitsomt med mange tunge løft, noe som et flyttefirma vanligvis stiller opp med. 

Å flytte kan bli en dyr affære. Derfor bør du som skal flytte undersøke ulike alternative løsninger for en enklere flytteprosess. Hvis du bestemmer deg for at flyttecontainer passer deg best er et tips å oppsøke flere foretak for å se deres tilbud, og dermed få best mulig pris. Dette er generelt et billigere alternativ enn for eksempel å hente tilbud fra et flyttefirma.
 
Husk at en container tar opp en del plass. Du trenger en plass å plassere containeren på. Når du flytter er det ønskelig at containeren står nære boligen, men dette er ikke alltid mulig. F.eks. om du bor mitt i sentrum i en leilighet kan de være vanskelig å sette en containere utenfor boligblokken din. Hvis du bor i et hus utenfor sentrum, har du kanskje større plass med bredere gater eller stor innkjørsel. Noe som gjør det litt enklere. 
 

Fleksibel løsning

 
Generelt er det å bruke en flyttecontainere en fleksibel løsning. Spesielt hvis du eller dere skal flytte langt, da kan det være en enkel måte å utnytte plassen for lagring, men også transportering. Dette er en løsning for deg som setter pris på fleksibilitet og ønsker å bestemme sjøl når og hvordan flytting skal foregå – du kan flytte helt i din egen takt. 
 
Flytting kan som nevnt raskt bli en dyr affære, derfor er det viktig å være godt forberedt for hva du trenger å gjøre, hva du skal leie og hvordan du booker henting og levering. Et tips er at gjøre opp et budsjett for å unngå uventede kostnader. Samtidig se du til at flyttingen blir så stressfri som mulig.
 
Lykke til med flyttingen din!