Flyttemelding

Flyttemelding | Har du husket å melde flytting?

Når vi flytter er det viktig å huske på å melde flytting til Folkeregisteret. En flyttemelding er helt gratis og kan gjøres online på nett gjennom Skatteetaten sine nettsider. Folkeregisteret er et nasjonalt register som inneholder viktige nøkkelopplysninger om alle personer som er bosatt i Norge. I Norge er det Skatteetaten som er ansvarlig for oppdatert folkeregister. Enten du skal flytte fra bolig til bolig eller til mellomlagring er det viktig at du fyller ut en flyttemelding på nett og oppdaterer din nåværende bostedsadresse.

Flyttemelding kan sendes tidligst 31 dager før du flytter og senest 8 dager etter at du har flyttet.

 

Minilager Helsfyr

Flyttemelding | Skjema for å melde flytting

Som utgangspunkt skal alle melde flytting når de flytter. Men ingen regel uten unntak. Er du for eksempel student kan du selv velge om du ønsker å melde flytting fra din folkeregistrerte adresse. Det er mulig å beholde din folkeregistrerte adresse men be om adresseendring slik at posten blir omadressert til din studentbolig. Du kan få mer informasjon om dette her.

Slje Sandmæl er forbrukerøkonom i DnB og forteller at det er mulig å spare penger på forsikring ved å ikke melde flytting;

– Så lenge du er student eller i førstegangstjeneste, er det ikke behov for å endre adressen i Folkeregisteret. Du kan være inkludert i foreldres innboforsikring så lenge du midlertidig bor utenfor hjemmet. Det kan være mye å spare på ved å droppe egen innboforsikring, sa Sandmæl til Dinside.

Din adresse kan ha påvirking på dine rettigheter

– Det kan være greit å vite at adressen du står registrert med hos oss kan ha betydning for eksempel for hvor du har rett på fastlege og hvilken kommune du kan stemme i ved valg, forteller Elin Imsland, avdelingsdirektør i Skatteetaten.

Skjema for flyttemelding

Flyttemelding er helt gratis og kan gjøres på nett eller på papir. Fyller du ut flyttemelding på nett bruker du under 5 minutter før Skatteetaten mottar opplysningene. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjema for flyttemelding her.

 

 

Melde flytting på nett

Melde flytting på nett er altså den enkleste og raskeste måten for å sende en flyttemelding.

Noen andre viktige ting å huske på når du skal melde flytting:

  • Flytter du fra Norge til et annet land i Norden skal du også melde flytting men da kun i det landet du flytter til.
  • Skal du flytte fra Norge til et annet land utenfor Norden må du melde i fra til Skatteetaten i Norge
  • Last ned skjemaet “flyttemelding til utlandet” som du finner her, og send det til Skatteetaten. Dette kan gjøres tidligst 14 dager før du reiser. Husk å legge ved kopi av pass eller annen gyldig legitimasjon som id kort med bilde, signatur og fødselsdato.
  • Så fort flyttemeldingen er behandlet får du brev tilsendt til din nye adresse i utlandet.

Viktig informasjon om flyttemelding

Straks du har flyttet er det viktig at du merker din postkasse med ditt navn og de som bor der. Du må huske å gjøre en adresseendring slik at du kan motta brev og pakker. På Posten sine nettsider kan du gjøre en adresseendring og få omadressert brev og pakker i opp til to måneder, helt gratis. Ønsker du en lenger videresending kan du bestille dette mot et lite tillegg.

Flyttemelding til andre

Det er viktig å huske at når du sender en flyttemelding til Folkeregisteret er det hovedsakelig det offentlige som får dine opplysninger oppdatert. Det kan være for eksempel NAV, Skattemyndighetene, UDI, Forsvaret, Politiet og andre offentlige enheter.

For deg betyr det at du må selv sørge for å melde flytting og informerer venner, familie, arbeidsgiver. Du kan gå gjennom nettbanken og se hvem du betaler regner til og sende flyttemelding til disse også. Fastlege, mobilselskapet ditt og banken vil få oppdatert informasjon gjennom Folkeregisteret.

Få flyttehjelp når du flytter

Flyttingen kan være stressende og som du helt sikkert nå forstår er det mye en må huske på når man skal flytte. Et flyttebyrå kan spare deg for mye arbeid i flytteprosessen og hjelpe deg med de tunge løftene. Trenger du flyttehjelp kan du sammenligne lokale flyttebyrå i Oslo.

4.9 / 5 ( 43 votes )

Sammenlign lager

Lagerguiden.no formidler ikke lagertjenester selv, vi er kun ment å være en enkel portal som hjelper deg med å finne lokale tilbydere. Du er selv ansvarlig for å sjekke aktørene du gjør en avtale med. Les gjerne våre tips før du bestiller lagerplass. Tjenesten er gratis og dekker hele Norge.