Trenger du å lagre tingene dine, men føler deg usikker på hvordan? Det er en del ting å tenke over, sånn som hvilken størrelse, hvor lenge du trenger oppbevaringsplass og hvordan du booker et lager. Før du bestemmer disse tingene bør du fundere over hvilken type lager du trenger – varmt lager eller kaldt lager. Men hva er egentlig forskjellen og hvordan vet du hvilken løsning som passer for deg?

I denne annonsen presenterer vi forskjellen på varmt lager og kaldt lager og håper det kan hjelpe deg med å avgjøre hva som er best egnet for tingene dine.

Forskjellen på varmtlager og kaldtlager

Varmtlager

Varmtlager er den oppbevaringsløsningen som de fleste lagringstjenester tilbyr. Denne løsningen tilbyr boder i flere størrelser plassert i tempererte lagerbygg. Det finnes en stor variasjon av oppbevaringsplass, noe som gjør det enkelt å finne lagringsplass skreddersydd for ditt behov.

Å lagre ting i et temperert varmtlager betyr at det er en jevn temperatur hele tiden og er derfor vel egnet for å lagre ting som ikke håndterer store temperatursvingninger. Dette gjelder så og si alle ting som er innbo – tekstiler, kjøkkenutstyr etc. Hvis du ønsker å lagre antikke møbler, maleri, elektronikk eller andre ømfintlige gjenstander er varmtlager det beste alternativet for deg.

Med varmtlager kan alle ting lagres trygt og du trenger ikke å bekymre deg for fukt.

Kaldtlager

Kaldtlager er oppbevaringsmulighet med lagring utenfor lagerbygg. Denne type løsning er ofte lagringsplass i container. Den største forskjellen mellom varmtlager og kaldtlager er at det sistnevnte ikke er temperert. Dette betyr imidlertid ikke at utemperert lagerplass ikke er egnet for å oppbevare de tingene du ønsker. Faktum er at vanlige innbogjenstander tåler temperaturstigninger veldig greit.

Med tanke på at denne typen oppbevaring ikke er inne i et lagerbygg, har du som regel enkel adkomst til lageret ditt. Dette innebærer også at prisen ofte er rimeligere enn for varmtlager, størrelse tatt i betraktning. I tillegg er det et bra alternativ for lagring over lengre perioder, og er dessuten en god løsning for bedrifter som ønsker god plass og stor tilgjengelighet.

Hvordan bestemme?

Hvilken lagerløsning skal du da velge? Før du bestemmer deg for hvilken type lagring du trenger, er et bra sted å begynne å fundere over hva du skal lagre. Som nevnt, klarer både innbo og møbler mye mer enn de man skulle tro, og påvirkes ikke av svingninger i temperatur. Både varmt- eller kaldt lager fungerer like fint til slike gjenstander. Når det kommer til lagring for privat bruk og for bedriftslagring er begge løsninger et bra alternativ. Hvis det dreier som å oppbevare spesielt ømfintlige gjenstander, noe som kan være aktuelt for deg med en hobby eller for bedrifter, er det bedre å gå for et varmt lager for å være på den sikre siden.

Er du fortsatt usikker er det beste å spørre et flyttebyrå eller lagertjeneste om hjelp, siden de er godt kjent med oppbevaringsløsninger. De kan også hjelpe deg med størrelse av lager og hvordan du best pakker og plasserer ting på lageret. Da unngår du også at ting tar skade.

Hjelp til flytting og lagring

Trenger du hjelp med flytting og transport til lageret? Uansett hvor lite eller stort flyttelasset ditt er vil flytting alltid være noe som både er tid- og ressurskrevende. Mange overlater derfor hele jobben til et flyttebyrå som tilbyr både flytting og lagring. Gå til flyttebyrå Oslo for å lese mer om flyttehjelp når du skal mellomlagre.

Følg Lagerguiden.no på Facebook og hold deg oppdatert på gode priser og kampanjer på minilager i Oslo.